zorgverzekering 2020

Vergoedingen zorgverzekering acupunctuur in 2020.

De zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn weer bekend gemaakt en ook de vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Acupunctuur wordt ook volgend jaar weer vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
December is een goede maand om je zorgverzekering nog eens te bekijken, en eventueel te wijzigen, dit kan tot en met 31 december 2019.


Acupunctuur vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Acupunctuur wordt door de meeste zorgverzekeringen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.  Over de behandelingen vanuit je aanvullende zorgverzekering betaal je geen eigen risico.  Vaak hanteren zorgverzekeraars een maximum bedrag per behandeling/ per dag en betaal je zelf nog een gedeelte bij.

De zorgverzekeraars eisen dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), die door de meeste zorgverzekeraars worden erkend.


De vergoedingen voor acupunctuur in de aanvullende zorgverzekering.

Ieder jaar kun je op diverse sites de vergoedingen voor het komende jaar bekijken. Controleer altijd zelf bij je verzekering of die gegevens juist zijn! Een fijne site om zorgverzekeraars en hun pakketten te vergelijken is Zorgwijzer.

Het viel mij op dat VGZ de vergoeding per behandeling heeft verlaagd, maar ook het totale bedrag wat per jaar vergoed wordt heeft verminderd.
Interpolis heeft ook komend jaar geen vergoeding voor acupuncturisten die niet bij de NAAV zijn aangesloten, jammer!

Niet alle zorgverzekeraars bieden acupunctuur aan in het aanvullende pakket, vooral de budget zorgverzekeraars zoals anderzorg, besured, bewuzt, hema, ditzo, just en ziezo hebben dit niet opgenomen.
De vergoeding voor acupunctuur start bij 25 euro per behandeling tot volledige vergoeding per behandeling bij de zorgverzekeraars die deze behandelingen in het aanvullende pakket hebben opgenomen.

Is een aanvullende zorgverzekering aan te raden?

Dit is een persoonlijke keuze.
Ik raad je aan om voor jezelf af te wegen welke zorg je vanuit het aanvullende pakket nodig denkt te hebben. Een aanvullende zorgverzekering is er niet alleen voor acupunctuur, maar ook voor fysiotherapie, brillen en lenzen, hoortoestellen, zwangerschap en geboorte en soms zit tandzorg er ook bij.

Als je weet van welke zorg je gebruik maakt, kun je afwegen welk aanvullend pakket geschikt is voor jou. De basisverzekering is in principe overal gelijk, dus focus je vooral op de aanvullende zorgverzekeringen die de verzekeraar aanbied. Wel is het goed om te checken of je zorgverzekeraar een contract heeft met de door jou gekozen zorgaanbieders (ziekenhuis, huisarts apotheek etc.), want het is vervelend als je naar een andere zorgaanbieder moet of extra moet bijbetalen.

Tarieven Kim Boelens – Praktijk voor acupunctuur  in 2020

Mijn tarieven voor de behandelingen blijven hetzelfde in 2020.  Ook in 2020 betaal je €45 per consult.
Na de behandeling mag je dit bedrag pinnen en krijg je per mail de factuur. Deze factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar, en deze maakt het bedrag wat je vergoed krijgt weer terug naar jou over.

Het aantal behandelingen wat nodig is, verschilt enorm per persoon. Maar veel mensen vinden het fijn om toch een richtlijn te hebben. Gemiddeld zijn er zo’n 8 behandelingen nodig maar dit kunnen er ook meer of minder zijn.

Let op: Check altijd je eigen polisvoorwaarden om zeker te zijn van de juiste bedragen & voorwaarden. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijk voor eventuele fouten en onjuistheden.