Maatregelen COVID-19

De praktijk is weer geopend!

Yes! Mijn praktijk voor acupunctuur is weer geopend. Ik heb er enorm veel zin in om jullie weer te mogen behandelen.
Vorige week werd tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat veel contactberoepen per 11 mei weer aan het werk mochten, super tof dat hierbij ook de acupuncturisten werden genoemd!

Maatregelen COVID-19

De praktijk is dus weer geopend 😊 Het COVID-19 virus is nog steeds actief is, dus er zijn regels opgesteld voor het veilig werken in de acupunctuurpraktijk. De beroepsvereniging waar ik ben aangesloten, de NVA, heeft hiervoor een protocol opgesteld. Met dit protocol en de richtlijnen van het RIVM ben ik aan de slag gegaan om de praktijk weer te kunnen openen.

Kom niet naar de praktijk als je klachten hebt die horen bij COVID-19

Het belangrijkste is, kom niet naar de praktijk als je klachten hebt, mogelijk horende bij het coronavirus:

  • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen COVID-19 vastgesteld?

Twee dagen voor de geplande afspraak krijg je standaard een herinneringsmailtje van mij, maar nu zit er bij deze mail ook een link naar een vragenlijst, een zogenoemd triage formulier. Het is fijn als je dit formulier voorafgaand invult en terugstuurt om te beoordelen of het verantwoord is om te behandelen.
Mocht je tussentijds toch nog klachten krijgen horende bij COVID-19, mag de afspraak (kosteloos) verzet worden naar een ander moment waarop je klachtenvrij bent.

Uiteraard houdt ik ook mijn eigen gezondheid goed in de gaten, en als ik zelf klachten krijg horende bij COVID-19 symptomen zal ik de afspraak verzetten.

En verder…

  • Kom op tijd! Kom niet te vroeg maar ook niet te laat. Ik heb de tijd tussen de consulten door nodig om de praktijkruimte schoon te maken. Ik ventileer de ruimte, maak de ruimte schoon en desinfecteer de contactpunten zoals de behandeltafel, deurklink en deurbel. 
  • Helaas, we schudden geen handen. In plaats daarvan heet ik je welkom en geef ik je wat handalcohol om je handen te desinfecteren.
  • Uiteraard was ik ook mijn handen en polsen ook volgens de richtlijnen, en desinfecteer ik mijn handen regelmatig.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Een kind mag uiteraard wel begeleid worden door 1 ouder. Mocht er toch iemand meekomen, de praktijk is vlakbij een park waar je een heerlijke wandeling kunt maken.
  • Tijdens het consult blijf ik zoveel mogelijk op minimaal 1,5 meter afstand van je. Ik ben niet verplicht handschoenen of een mondkapje te dragen. Daarin maak ik een professionele afweging voor jouw en mijn gezondheid.
  • Houdt je te allen tijde aan de algemene hygiënerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in je elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes etc.

Een ding is er zeker niet veranderd, en dat is mijn oprechte interesse in jou en enthousiasme om jou te mogen behandelen en van je klacht af te helpen.

Ik zie je heel graag in mijn praktijk. Wil je meer informatie over de maatregelen omtrent COVID-19 of wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bellen, mailen of whatsappen.