Een onvervulde kinderwens

Een onvervulde kinderwens

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. Steeds meer koppels hebben vruchtbaarheidsproblemen. Er wordt veel gebruik gemaakt van medische trajecten zoals IUI, IVF & ICSI. Dit zijn intensieve trajecten in het ziekenhuis om de kans op een zwangerschap te vergroten.
Mocht je op zoek zijn naar een natuurlijke manier om de kans op een zwangerschap te vergroten is acupunctuur zeker het overwegen waard.

Wat kan acupunctuur betekenen bij een onvervulde kinderwens?

Als zwanger worden niet makkelijk gaat, en je wilt graag ondersteuning met acupunctuur zijn de behandelingen gericht op het reguleren van je menstruatiecyclus, het herstellen van je energiebalans en het lichaam voor te bereiden op een zwangerschap.  Ook wordt er de tijd genomen op je menstruatiecyclus te leren kennen.
Dit doen we door middel van een Basal Body Temperatuurcurve (BBT). Dit is een temperatuurcurve die je een maand lang mag bij houden om zo inzicht te krijgen in je cyclus. Mocht je al een curve bij hebben gehouden is het fijn als je die meeneemt naar je consult. Ik leg je hier graag alles over uit tijdens een consult.
De voorkeur gaat ernaar uit om eerst 3 maanden voor te bereiden voordat je (weer) gaat proberen om zwanger te worden.  Je geeft je lichaam 3 maanden rust en de tijd om voldoende energie en kracht op te bouwen.  

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In de voorbereidingsperiode plannen we wekelijks een consult, en ook in de periode erna plannen we wekelijks een consult om de innesteling te ondersteunen.
Ook in de periode erna is het mogelijk om nog iedere week te komen om de kans op een (vroege) miskraam te verkleinen. 
Chinese Geneeskunde is maatwerk, en tijdens het 1e consult bepalen we samen welke ondersteuning wenselijk is. Dit kunnen dus altijd meer of minder consulten zijn. Bovenstaande is een richtlijn.
Naast acupunctuur zijn ook goede voeding & leefgewoontes belangrijk. Hierover geef ik je advies tijdens de consulten.

 

Wil je meer weten over acupunctuur & een onvervulde kinderwens
of wil je direct een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op.