Blog

Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht waar je veel last van kunt hebben. Er zijn mensen die soms hoofdpijn hebben, terwijl andere mensen er zeer regelmatig last van hebben. Ook de intensiteit van hoofdpijn varieert enorm van “een beetje” last tot ziekmeldingen op je werk/school omdat de hoofdpijn zo heftig is.
Veel mensen hebben profijt van acupunctuur bij hoofdpijn en migraine klachten. Lees verder…
 

Je weerstand verhogen!

Ik merk het alweer enkele dagen om mij heen, veel mensen voelen zich niet fit. Griepje hier, flink verkouden daar en diarreeklachten. Absoluut niet fijn!
Mijn zoontje kwam gisteren ook thuis met buikpijn & diarree. Gelukkig vertelde hij het meteen, en heb ik hem preventief behandeld en zijn buikje verwarmd met de moxalamp.
Lees verder…

Top 5 goede voornemens

Als eerste ook vanaf deze plaats: HAPPY NEW YEAR! Ik hoop dat het jaar 2020 je veel moois mag brengen.

Het nieuwe jaar is weer van start. Voor de meeste mensen de tijd om weer vol goede moed het nieuwe jaar te starten met goede voornemens. Lukt het jou om de voornemens dit jaar te behalen?
Het is goed om voor jezelf doelen te stellen, go for it! Maar maak het jezelf niet te lastig, zorg ervoor dat je doelen haalbaar zijn. Lees verder…

Een chinees sprookje

Als eerste wil ik jullie vanaf deze plek een ontzettend fijne kerst toewensen.
Geniet van de komende dagen, hoe je de komende dagen ook invult.

De laatste tijd vind ik het leuk om buitenlandse sprookjes te lezen. Super interessant om achter de gedachten en filosofieën van deze verhalen te komen. Deze week wil ik graag een Chinees sprookje met jullie delen. 
Lees verder…

Kerststress

December is een drukke periode als het gaat om feestdagen. Op het begin van de maand heb je het sinterklaasfeest, gevolgd door kerstmis en oud & nieuw. Een leuke, drukke en gezellige periode.
De kerstboom staat in bijna iedere woonkamer, er worden kerstkaartjes geschreven en verstuurd, cadeautjes worden voor elkaar gekocht. Maar ook kerstborrels en diners bij verenigingen, je werkgever en de school (van je kinderen).
Lees verder…

De winter komt eraan

De dagen worden korter, de avonden worden langer. Het einde van de herfst is in zicht en de winter komt eraan. Het is tijd om een stapje terug te nemen.

In de Chinese Geneeskunde wordt elk seizoen gekoppeld aan het elementen. Je hebt de elementen Aan elk element zit een seizoen gekoppeld, Het element wat hoort bij de winter is water. Bij het element water hoort de nierenergie. Lees verder…

Vergoedingen zorgverzekering acupunctuur in 2020

De zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn weer bekend gemaakt en ook de vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Acupunctuur wordt ook volgend jaar weer vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
December is een goede maand om je zorgverzekering nog eens te bekijken, en eventueel te wijzigen, dit kan tot en met 31 december 2019. Lees verder…

Stoppen met roken

Op de valreep in oktober een blog over stoppen met roken. In oktober wordt er door de media veel aandacht besteedt aan stoppen met roken doormiddel van de campagne stoptober.

Dat roken slecht is voor je gezondheid weet iedereen, en dat is ook de reden waarom de meeste rokers ermee willen stoppen. Maar stoppen met roken is niet makkelijk. Lees verder…