Blog

hartje gemaakt met handen over de zon

De zomer komt er weer aan!

21 juni is het weer zover, de zomer start! Voor heel veel mensen is dit hun favoriete seizoen,  langer daglicht, kortere nachten en heerlijke temperaturen buiten. Het is niet voor niks dat veel mensen in dit seizoen vakantie nemen.
Lees verder…

rekenmachine op financieel formulier

Vergoedingen zorgverzekering in 2021.

De zorgpremies voor het nieuwe jaar zijn weer bekend gemaakt en ook de vergoedingen in de aanvullende verzekeringen. Acupunctuur wordt ook volgend jaar weer vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Lees verder…

Borstvoeding.

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor je baby. In borstvoeding zitten alle voedingstoffen en antistoffen die je baby nodig heeft. Naast voeding, biedt borstvoeding ook troost, moederwarmte en veiligheid.
Het is een natuurlijk proces, wat tijdens de zwangerschap al wordt voorbereid in de borsten van de aanstaande moeder.
Lees verder…

Red mushrooms autumn

De herfst komt eraan.

De dagen worden korter, de avonden worden weer wat langer. De zomer is nu echt voorbij. Als je naar buiten kijkt zie je de bladeren al van de bomen vallen, en de paddenstoelen schieten alweer uit de grond. De herfst is echt begonnen.
Zelf vind ik de herfst een van de mooiste seizoenen, met de prachtige kleuren in het bos.
Lees verder…

Maatregelen COVID-19

De praktijk is dus weer geopend 😊 Het COVID-19 virus is nog steeds actief is, dus er zijn regels opgesteld voor het veilig werken in de acupunctuurpraktijk. De beroepsvereniging waar ik ben aangesloten, de NVA, heeft hiervoor een protocol opgesteld. Met dit protocol en de richtlijnen van het RIVM ben ik aan de slag gegaan om de praktijk weer te kunnen openen.
Lees verder…

Wat is gezonde voeding?

In de afgelopen weken heb ik regelmatig vragen gekregen over gezonde voeding. Zeker nu veel mensen thuis aan het werk waren, en alle snacks binnen handbereik zijn.
Maar ook omdat er andere keuzes in de supermarkt gemaakt moesten worden omdat niet alles op voorraad was.
Lees verder…

 

De lente komt eraan.

In de ochtend hoor je de vogeltjes weer fluiten en buiten wordt het groener. Het einde van de winter is in zicht en de lente komt eraan. In de Chinese Geneeskunde wordt elk seizoen gekoppeld aan het elementen. Je hebt de elementen vuur, aarde, metaal, water & hout. Aan elk element zit een seizoen gekoppeld, maar ook een smaak, kleur, orgaan en nog meer. Het element wat hoort bij de lente is hout. Bij het element hout hoort de leverenergie.
Lees verder…

 

Afvallen & acupunctuur.

Eén van de meest gezochte zoekwoordcombinaties van acupunctuur is acupunctuur & afvallen. En dat is niet voor niets. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een natuurlijke gezonde manier om af te vallen. Een manier die wel vol te houden is, en waarbij 100% natuurlijk lekker eten voorop staat. Kan acupunctuur ervoor zorgen dat je kilo’s afvalt?
Lees verder…

Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht waar je veel last van kunt hebben. Er zijn mensen die soms hoofdpijn hebben, terwijl andere mensen er zeer regelmatig last van hebben. Ook de intensiteit van hoofdpijn varieert enorm van “een beetje” last tot ziekmeldingen op je werk/school omdat de hoofdpijn zo heftig is.
Veel mensen hebben profijt van acupunctuur bij hoofdpijn en migraine klachten.
Lees verder…
 

Top 5 goede voornemens

Als eerste ook vanaf deze plaats: HAPPY NEW YEAR! Ik hoop dat het jaar 2020 je veel moois mag brengen.

Het nieuwe jaar is weer van start. Voor de meeste mensen de tijd om weer vol goede moed het nieuwe jaar te starten met goede voornemens. Lukt het jou om de voornemens dit jaar te behalen?
Het is goed om voor jezelf doelen te stellen, go for it! Maar maak het jezelf niet te lastig, zorg ervoor dat je doelen haalbaar zijn. Lees verder…

 

Je weerstand verhogen!

 

Ik merk het alweer enkele dagen om mij heen, veel mensen voelen zich niet fit. Griepje hier, flink verkouden daar en diarreeklachten. Absoluut niet fijn!
Mijn zoontje kwam gisteren ook thuis met buikpijn & diarree. Gelukkig vertelde hij het meteen, en heb ik hem preventief behandeld en zijn buikje verwarmd met de moxalamp.
Lees verder…

Kerststress

December is een drukke periode als het gaat om feestdagen. Op het begin van de maand heb je het sinterklaasfeest, gevolgd door kerstmis en oud & nieuw. Een leuke, drukke en gezellige periode.
De kerstboom staat in bijna iedere woonkamer, er worden kerstkaartjes geschreven en verstuurd, cadeautjes worden voor elkaar gekocht. Maar ook kerstborrels en diners bij verenigingen, je werkgever en de school (van je kinderen).
Lees verder…

Een chinees sprookje

 

Als eerste wil ik jullie vanaf deze plek een ontzettend fijne kerst toewensen.
Geniet van de komende dagen, hoe je de komende dagen ook invult.

De laatste tijd vind ik het leuk om buitenlandse sprookjes te lezen. Super interessant om achter de gedachten en filosofieën van deze verhalen te komen. Deze week wil ik graag een Chinees sprookje met jullie delen. 
Lees verder…

 

De winter komt eraan

De dagen worden korter, de avonden worden langer. Het einde van de herfst is in zicht en de winter komt eraan. Het is tijd om een stapje terug te nemen.

In de Chinese Geneeskunde wordt elk seizoen gekoppeld aan het elementen. Je hebt de elementen Aan elk element zit een seizoen gekoppeld, Het element wat hoort bij de winter is water. Bij het element water hoort de nierenergie. Lees verder…

 

Stoppen met roken

Op de valreep in oktober een blog over stoppen met roken. In oktober wordt er door de media veel aandacht besteedt aan stoppen met roken doormiddel van de campagne stoptober.

Dat roken slecht is voor je gezondheid weet iedereen, en dat is ook de reden waarom de meeste rokers ermee willen stoppen. Maar stoppen met roken is niet makkelijk. Lees verder…