Behandelingen

De behandeling

De 1e behandeling duurt ongeveer 60 tot 75 minuten.
Ik begin de 1e behandeling graag met een goed en uitgebreid gesprek waarin we uw klacht(en) en verwachtingen bespreken.
Na dit gesprek bekijk ik uw tong en voel ik aan uw pols voor aanvullende informatie zodat ik daarna een persoonlijk behandelplan voor u kan maken.
Dit behandelplan bespreek ik met u en aansluitend vindt de eerste behandeling plaats.

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel waar u op mag gaan liggen.
Vervolgens zal ik dunne steriele wegwerpnaaldjes plaatsen, die ongeveer 20 tot 30 minuten blijven zitten.

Na de behandeling geef ik nog wat tips en adviezen mee voor thuis, en plannen we een vervolgafspraak indien nodig. Ook zal ik een inschatting geven van het aantal behandelingen die ik verwacht nodig te hebben. Acute klachten kunnen soms al met 1 of 2 behandelingen voldoen, bij chronische klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Vervolgafspraken duren 45 tot 60 minuten, tijdens deze afspraken bespreek ik hoe u de vorige behandeling hebt ervaren en hoe het nu met u gaat.
Regelmatig plan ik een evaluatiemoment in om de voortgang van de behandelingen te bespreken.

Acupunctuur kan nooit een bezoek aan een huisarts of specialist vervangen, maar kan wel een goede aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg (huisarts, ziekenhuis bezoeken e.d.).
Niet alle klachten kunnen behandeld worden met acupunctuur, denk hierbij aan kanker, aangeboren afwijkingen en anatomische afwijkingen. Bij deze klachten kunnen wel de symptomen behandeld worden, zoals vermoeidheid, pijn en misselijkheid. Ook voor acute klachten zoals een hartinfarct of blindedarmontsteking raad ik u aan naar de huisarts of medisch specialist te gaan.

Tijdens mijn behandelingen kan ik gebruik maken van de volgende technieken:

Acupunctuur:

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij niet alleen naar de symptomen wordt gekeken, maar ook naar de onderliggende oorzaak.  Vaak ligt de oorzaak in een onevenwichtige of geblokkeerde energiebalans wat herstelt kan worden door acupunctuur. Door de dunne steriele naaldjes te plaatsen op de acupunctuurpunten beïnvloed ik de energiebalans en stimuleer ik het zelf genezend vermogen van het lichaam.
De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent acupunctuur en de effectieve resultaten bij vele aandoeningen.

Moxa:

Met een speciale moxa lamp kan ik acupuntuurpunten verwarmen om de energiestroom extra te stimuleren. Dit wordt vaak als zeer aangenaam ervaren. Soms is een moxa lamp niet mogelijk en maak ik gebruik van moxa sticks van bijvoetkruid, waarmee de punten verwarmd kunnen worden.

Cupping:

Met glazen bollen wordt de huid rondom een acupunctuurpunt vacuüm gezogen, om de energiecirculatie (Qi) rondom het acupunctuurpunt te verbeteren.

Voedingsadvies:

Tijdens of na de behandeling geef ik je graag wat tips en adviezen mee over gezonde voeding volgens de Chinese Geneeskunde.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Neem contact met mij op via de contactpagina.