Afvallen & acupunctuur

Afvallen & acupunctuur.

Eén van de meest gezochte zoekwoordcombinaties van acupunctuur is acupunctuur & afvallen. En dat is niet voor niets. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een natuurlijke gezonde manier om af te vallen. Een manier die wel vol te houden is, en waarbij 100% natuurlijk lekker eten voorop staat. Kan acupunctuur ervoor zorgen dat je kilo’s afvalt?
Tijd om hierover een eerlijke blog te schrijven!

Gezonde & lekkere voeding.

Binnen de Chinese voedingsleer is eten belangrijk. Het is een moment van rust, een moment voor jezelf en goed voor je lichaam te zorgen. Kies jij ervoor om een snelle ongezonde hap te nemen, of kies je ervoor om je lichaam te geven wat het nodig heeft? Je lichaam vraagt om gezonde voedingsstoffen!
Mijn visie op gezonde voeding is een mix van de Chinese voedingsleer uit de Chinese Geneeskundige met een Hollandse twist, we leven immers in Nederland en niet in Azië.  Over gezonde voeding heb ik eerder een blog geschreven, die kun je hier lezen.

Als je wilt afvallen, geldt helaas toch echt de uitspraak “ieder pondje gaat door je mondje”.  Je hebt zelf de keuze welke voedingsmiddelen je eet. En dit kan lastig zijn, eetbuien, cravings, snaaibuien, emotie eten, eten uit verveling, eten uit gewoonte en ga zo maar door.

Voor mij is gezonde voeding, voeding die je lichaam voedt en niet alleen maar vult. Voeding kan aangepast worden op je lichaamstype, ben je iemand die het snel warm heeft, of juist koud? Hoe is je ontlasting, en je nachtrust? Deze en nog veel meer factoren maken dat bepaalde voeding beter is voor je, en je andere voeding beter kunt laten staan. Een simpel voorbeeld zijn bijvoorbeeld pepers, als je het snel warm hebt en snel zweet kun je pepers beter laten staan, deze zorgen ervoor dat je het nog warmer krijgt terwijl iemand die het koud heeft deze waarschijnlijk wat beter kan verdragen.

Leuk en aardig allemaal, maar ik wil afvallen.. Kun je niet een paar naalden prikken?

Met alleen een paar acupunctuurnaalden ben je er niet. Acupunctuur kan ondersteunen om de cravings te verminderen, je behoefte aan zoet te verminderen en je innerlijke balans te herstellen waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Maar jij zal ook aan de slag moeten, met koken, bewegen en gezonde voeding!
Bewegen is belangrijk, dit hoeft niet direct fanatiek sporten te zijn als je geen sporttype bent, fietsen en wandelen zijn ook oké.

Hoe gaat dat dan, afvallen met acupunctuurbegeleiding?

Tijdens een eerste consult nemen we uitgebreid de tijd om in kaart te brengen waar jouw knelpunten liggen, en welke klachten er nog meer spelen. Op basis van deze informatie zal ik je tips & advies geven over voeding die past bij jouw levensstijl en lichaam. Uiteraard heb ik legio voorbeelden van recepten die lekker & gezond zijn om je op weg te helpen.
Acupunctuur is gericht op het herstellen van je energiebalans. De acupunctuurbehandelingen ondersteunen jouw nieuwe voedingspatroon en helpen je om door te zetten. Het helpt je om je verlangens naar eten te verminderen. 

Acupunctuur is geen quick fix, je valt de eerste maand niet direct vele kilo’s af, je werkt aan een nieuw gezond eetpatroon die op de langere termijn een blijvend resultaat geeft! Zowel in een mooi figuur, als lekker in je vel zitten. Goed werk heeft tijd nodig 😊

Wil je meer weten of acupunctuurbegeleiding bij afvallen?  Of direct een afspraak maken? Neem contact met mij op.  Ik help je graag!