Acupunctuur ondersteuning bij IVF/IUI/ICSI

Acupunctuur ondersteuning bij IVF/IUI/ICSI

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. Steeds meer koppels hebben vruchtbaarheidsproblemen. Er wordt veel gebruik gemaakt van medische trajecten zoals IUI, IVF & ICSI. Dit zijn intensieve trajecten in het ziekenhuis om de kans op een zwangerschap te vergroten.
Mocht je op zoek zijn naar een natuurlijke manier om de slagingskans van een IVF/IUI/ICSI poging te vergroten, is acupunctuur zeker het overwegen waard.

Voorbereiding op een IUI/IVF/ICSI met acupunctuur

Het ziekenhuis werkt voornamelijk in het laboratorium om je kansen op een zwangerschap te vergroten. Met acupunctuur werken we samen aan hetgeen wat jij zelf kan doen om de kans op een zwangerschap te vergroten.
Dit gebeurd onder andere door de acupunctuur behandeling, maar je mag zelf ook aan de slag. Ik kijk met je mee naar je voedingspatroon & leefstijl.

De voorkeur heeft het om je lichaam 3 maanden voordat je met het medische traject start een tijd van rust te gunnen. In deze periode van 3 maanden worden er acupunctuurbehandelingen gepland die erop gericht zijn om je lichaam weer in balans te krijgen en om je lichaam op de zwangerschap voor te bereiden. Hiermee vergroot je de kansen op een geslaagde poging IVF/IUI/ICSI.

Indien je al gestart bent met de behandelingen IVF/IUI/ICSI ben je ook welkom in mijn praktijk. De behandelingen worden dan afgestemd op het stadium waar jij je bevind in het traject.

Ook is het mogelijk om je cyclus in kaart te brengen door een Basal Body Temperatuurcurve (BBT) bij te houden. Dit is een temperatuurcurve die je een maand lang mag invullen. Mocht je al een temperatuurcurve hebben bijgehouden is het fijn als je deze meeneemt naar het consult.

Ondersteuning van acupunctuur tijdens het IUI/IVF/ICSI traject

Op het moment dat je start met het IUI/IVF/ICSI traject zijn de behandelingen gericht op de bijwerkingen van de medicatie, vermindering van stress en rust in de baarmoeder. Onderzoeken hebben aangetoond dat een acupunctuurbehandeling voorafgaand aan de terugplaatsing de kans op een zwangerschap vergroot.
Ook als je geen 3 maanden voorbereiding hebt gedaan met acupunctuur, ben je welkom in mijn praktijk. Ik pas de behandeling aan op jou, en in welk stadium van het traject je je bevindt.

Onderzoeken naar studies IVF & acupunctuur

Eén van de meest bekende onderzoeken is het onderzoeken is het onderzoek van Wolfgang E. Paulus. Hij heeft het zogenoemde “Paulus protocol” ontwikkeld. In dit onderzoek zijn 160 vrouwen onderzocht, voor hun 3e IVF poging. De eerste groep is behandeld met acupunctuur volgens het “Paulus protocol” en hiervan was 42,5% zwanger, de 2e groep had geen acupunctuurbehandelingen en daarvan was 26,3% zwanger.

Wil je graag weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend telefonisch gesprek. Ik beantwoord graag al je vragen. 
Uiteraard mag je ook direct een afspraak maken, een mailtje of appje sturen. Je bent welkom!

 

Wil je meer weten over acupunctuur & ondersteuning bij IVF/IUI/ICSI,
of wil je direct een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op.