Acupunctuur voor baby's en kinderen

Acupunctuur voor baby’s en kinderen

Acupunctuur is ook een geschikte behandeling voor baby’s en kinderen. Kinderen reageren vaak snel en goed op een acupunctuurbehandeling.
In mijn praktijk maak ik bij baby’s en kleine kinderen onder andere gebruik van Shonishin, dit is een techniek uit de Japanse acupunctuur waarbij geen naalden gebruikt worden. In plaats van naalden gebruik ik dan diverse instrumentjes om mee te masseren. Kinderen ervaren een behandeling Shonishin vaak als zeer prettig. Ik krijg veelal de reactie van kinderen dat het fijn is en dat het soms een beetje kriebelt.

Shonishin kinderacupunctuur

Shonishin is een onderdeel van de Japanse acupunctuur. Het is al een oude methode ie ongeveer 350 jaar geleden is ontstaan in Japan. Omdat kinderen vaak niet een half uur stil kunnen blijven zitten is dit een prettige methode. Tijdens de behandeling mogen ze ook zitten, of bij mama, papa of een andere opvoeder op schoot zitten. Kinderen zijn veel gevoeliger en reageren sneller op prikkels, en daardoor ook op een behandeling.

Bij welke klachten is een Shonishin behandeling inzetbaar?

  • Om de weerstand te verhogen. Denk hierbij aan het steeds maar “kwakkelen”. Je kindje is veel ziek, chronisch verkouden, veel hoesten, terugkerende oorontstekingen.
  • Bij huidklachten zoals bijvoorbeeld eczeem
  • Bij klachten die met de spijsvertering te maken hebben zoals buikpijn, diarree of obstipatie (harde ontlasting).
  • Op latere leeftijd nog in bed plassen (vanaf 6 jaar)
  • Bij emotionele problemen en slaapproblemen. Denk hierbij aan veel huilen (huilbaby), krampjes bij baby’s, slecht slapen, veel te vroeg wakker worden, nachtmerries overgevoeligheid voor indrukken.
  • Maar ook als ondersteuning bij vaccinaties.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Kinderen hebben doorgaans minder behandelingen nodig als volwassenen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de klacht. Sommige klachten zijn met 3 behandelingen al verholpen, bij andere klachten zijn meerdere behandelingen nodig.

Tijdens de behandeling vertel ik je ook wat je thuis kunt doen en leer ik je welke punten je thuis kunnen masseren. Ook geef ik je advies over voeding & leefstijl.

Mocht je meer willen weten of acupunctuur bij kinderen, of wat ik kan betekenen voor jouw zoon of dochter? Neem gerust contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag. Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Neem contact met mij op via de contactpagina.